Miért kell vőfély

Mert lakodalom vőfély nélkül, mint egy jó autó kormány nélkül.
Hogy emlékezetes legyen ez a nap, de ne a rossz dolgok miatt!
Esküvőtök ne csak egy legyen a sokk közül!
Rajtatok kívül mindenki jól érezze magát!

alt


A házigazdák válláról leveszi a terhet, akik nyugodtan és felszabadultan mulathatnak együtt vendégeikkel anélkül, hogy fennakadás lenne a rendezvényben.
Folyamatossá, eseménydússá teszi az estét, nem csak kitölti és leköti a figyelmet, hanem improvizál,  műsorokat, jelmezes paródiákat, játékokat rendez.
Erre a nem mindennapi eseményre, ha egy kicsit feszülten és izgulva is de nyugodt szívvel gondolhat, ha van egy Vőfélye aki ezt megoldja.


Vendégvárás, ültetés, pohárköszöntés, kiszolgálás, vendégsereg indítása az esküvőre, események konferálása, nász nép énekeltetése, népi játékok vezénylése az ifjú pár próbatételei... és még sorolhatnám azokat a dolgokat, amelyek színvonalassá tehetik e páratlan napot.
Ceremóniát megelőzően a vőfély fogadja a párokat, amikor segítséget nyújtok azzal kapcsolatban, hogy mit kell beszerezniük, megtenniük, előkészíteniük, hol lehet megtalálni, felkeresni, mire kell felkészülni, esküvői költség vetés, forgató könyv elkészítés...stb. Fontos szempont lehet a félreértések elkerülése érdekében, a meghívók átadásánál tájékoztatni a vendégeket az ajándék átadásról. Sok esetben kellemetlen kihangsúlyozni, hogy pénzt várnak az induláshoz és a boldoguláshoz a fiatalok. Tapasztalatból tudom, hogy a vendégek is megkönnyebbülnek ha a vásárlás procedúrájától megkíméljük őket. Ezért már a meghívásnál finoman tudatni kell a vendégekkel, hogy a hagyományok szerint szeretne az ifjú pár menyasszony táncot járni egy jelképes összeggel.
A fiatalokkal közös megbeszélés alapján a helyi hagyományok tiszteletben tartásával forgatókönyvet alakítunk ki.
Ezt követően eredeti népviseletben szerepelek mint vőfély az esküvő napján, ahol az ültetéstől az ifjú pár és a vendégek köszöntéséig összehangolom a zenészek, szakácsok, pincérek és a videós munkáját. Velük együtt a násznép mókamestereit kiválasztva lehet a hangulatot emelni. Igény szerint a kikérő, búcsúztató megrendezése. Az estén több jelmezben szerepelek, parodizálok, A vőfély dolga, ételek-italok bevezetése, köszöntése,a násznép táncoltatása, népi játékok bevonása, mint hagyomány ápolása, mindezt igény szerint. Az est fénypontja a menyasszonyi torta bejelentése, bevezetése, a menyasszony tánc levezetése.
Éjfél után a sültek majd a menyecske bemutatása és a lakodalmi vonat indítása teszi folyamatossá és gyönyörűvé az egész mulatságot.


Interjú az esküvői titkok oldalról

Hány éve foglalkozol vőfélykedéssel?

Idestova 27 éve szórakoztatom a vendégeket,Ország szerte.


Mi az amit a legnagyobb előnyödnek tartasz, mint vőfély?

Jó 20 évig néptáncoltam, amit 1993-ban a legutolsó KI-MIT-TUD után fejeztem be, de nem végleg, mivel lakodalmakban kitűnően kamatoztatom a népi hagyományokat és játékokat.


Mit jelent számodra vőfélynek lenni?

Egy hivatás, ami igazából látszólag a szombat délutáni napból áll, de előtte számos egyeztetések, emailek, telefonok előzik meg az ifjú párral, ami megnyugtatja a fiatalokat, hogy tapasztalt kezekre bízták az esküvőjüket.Hány esküvőt vezényeltél már le?

Ha jól számolom a bokrétákat és szalagokat akkkor jóval több mint 600 volt és ez nem feszültségben.


Mi a legemlékezetesebb pillanatod, ami vőfélyként történt Veled?

Szinte minden lakodalomban történik valami emlékezetes számomra, talán a Majorban történt 5 évvel ezelőtt amikor engem is elraboltak a menyasszonnyal együtt.


Szerinted min múlik leginkább egy esküvő hangulata?

Leginkább a szervezésen, vőfélyen és a zenekaron múlik.


Mi a véleményed általában a vőfélyekről?

Szokták mondani egy bolond százat csinál.


Milyen árakon dolgoznak általában a vőfélyek?

Amennyit ad a gazda általában, vagy 20 000-Ft-tól, 100 000-Ft-ig, én a közép kategóriába tartozom.


Mi a legfontosabb, amit elmondanál magadról, mint vőfély?

A lakodalom vőfély nélkül olyan mint egy jó autó kormány nélkül, a vidámság az egy alap beállítottságom, a versek egyrészt írom és átírom, valamint gyűjtöm, viszont egy jó vőfélynek rendelkezni kell jó kiállással, kiejtéssel, kommunikációval, határozottsággal, beszéd készséggel, előadó képességgel, megfelelő arcmimikával és felkészültséggel, a fiatalokat már a kezdet kezdetén segítse mindenféle anyaggal ami az esküvővel kapcsolatos.


Tudsz mondani egy nagyon extrém példát, amivel valamilyen esküvőn találkoztál?

Mindenkinek más, volt olyan vőlegény aki nagy motoron jött a barátaival az esküvőre, így legalább 80 motor dübörgött, de olyan is volt ahol 50 szekér vitte a násznépet az esküvőre, a mai napig sem tudom honnan szedtek össze annyi szekeret.


Leginkább miben különbözöl a többi vőfélytől?

Én magamat adom, amennyit kérek annyit nyújtok, megtáncoltatom a násznépet és szórakoztatok, parodizálok, magam írom a verseket, játékokat, a jó kedvel keresem a pénzt.

Aktuális Esküvői Hírek

Templomi szertartások esküvőre

Az egyház színe előtti házasságkötés sokak számára fontos.....

Forrás:  http://www.alompar.hu/eskuvoi-hirek/

Keress időben jó Vőfélyt


Ajánlat

Ingyenes felkészítő anyag, hírlevelek az esküvő előtt

Folyamatos műsor, forgatókönyv készítés, program, paródiák, versek, humor.

Nagy mulatság, jó hangulat, egy néptáncossal,

Mit kapsz? Egy bolondot aki 100-at csinál,

Valamint egy emlékezetes lakodalmat.
Galéria

A lagzikban eddig bemutatott élményekről.

Vőfély a kiákkításon sincs egyedül

Meg vannak a Mókamesterek A móka mesterek után már a násznép is jön

Vőfélynek alkalmazkodni kell, mindezt józanul

nem is könnyű Ennek is vége


Az igazi profikkal, akik rövid idő alatt befutottak Spiller paródia, a munka hőse

Rajongók Itt is jól sikerült a lagzi Nótár Maryvel

Vőfély paródiák