Vőfély Sándor Bemutatkozás

Hogy ki vagyok?

Balázs Sándor  hivatásos vőfély. 1964-ben születtem Tiszafüreden. Több mint 27 éve szerepelek vőfélyként lakodalmas mulatságokban, hasonló időszakot töltöttem a népművészetben néptáncosként,

ahol nagy tapasztalatot, folklórt, népi hagyományokat, szokásokat, játékokat ismertem meg és építek be a műsoromba.Néptáncosként, 1990.ben Ki-Mit-Tud szereplés, 1993-ban Ki-Mit-Tud fesztiválon döntős helyezés. Lakodalom több mint 600 volt és ez nem feszültségben, országszerte szórakoztatom, mulattatom vőfélyként a vendégeket.

Nem vagyok jó vőfély, mert az időpontjaim hamar elfogynak és nem tudok neked segíteni, de ettől függetlenül sokan ismernek és keresnek,

De sok beszédnek sok az alja, az anyós is ezt akarja!

Amit nyújtok:

Ingyenes felkészítő anyagot, hírleveleket az esküvőre,

Egy folyamatos műsort, programot, paródiák, versek,

Nagy mulatságot, jó hangulatot, egy néptáncossal,

Egy bolondot aki 100-at csinál,

Valamint egy emlékezetes lakodalmat.

Mit jelent vőfélynek lenni?

Egy hivatás, ami igazából látszólag a szombat délutáni napból áll, de előtte számos egyeztetések, emailek, telefonok, hírlevelek előzik meg, amitaz ifjú párral folytatunk, ez megnyugtatja a fiatalokat, hogy tapasztalt kezekre bízták az esküvőjüket.

Nézze meg bemutatkozó filmemet


A léptető gombal lehet lapozni a demók között.


Online ajánlatkérésért kattints ide.

vagy írj a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email-re.


A videón látott lakodalom forgatókönyvét a párral egyeztettük, ez nem sablonos, igény szerint történik, ha hosszúnak találod a vőfély beszédét ez azért van, mert ezt igényelték, ezért nincs két egyforma lakodalmam.

Figyelem, a versek hossza és előadás módja, megbeszélés alapján történik, valamint játékok elő fordulását, levezetését, a nász nép hangulata és a megrendelő határozza meg.Vőfély Sándor

Hivatásos vőfély

Miért és mitől hivatásos egy vőfély? Profizmus, szakmai képzettség, nagy számú megkeresés, számlaképesség, hírnév és nemutólsó sorban Árfekvésben.

Az interneten nagyon sok vőfélyt találtok, közel ötszázat, kik jók, kik kevésbé jók, senkit nem szeretnék megbántani, ezért nem szeretnék minősíteni senkit. A vővélyek 80%-a úgy kezdi és folytatja ezt a nem minden napi felelősség teljes munkát, hogy innen is lát egy verset, meg onnat is egy játékot, amit ügyesen betanulnak, majd e repertoárral, már mehet is a buli minden hétvégén. Hisz ez egy jó buli, nekik. Bevallom őszintén az első öt-tíz évemet én is így tőltöttem és a vőfélyek 80-90%-a így is működik.

De, valjuk be őszintén a verseket bárki megtudja tanulni és kis szerencsével hibátlanul el is tudja mondani, mivel amit sokat művel az ember az idővel belevésődik.

Nos gondolom egy vőfélytől azért többet vártok? Igen, egy jó vőfély verseket ír, rímeket farag, ha kell rögtönöz, a násznéphez igazodik és spontán dolgozik. Képzi magát, beszéd író kurzust tanul, paródiát játszik, jártas a dumaszínház és stand up műsorokban, Arcmimikát, testbeszédet, kiejtést tanul, jó beszédkészség, előadókészség jellemzi.,valamint jó koordináló személyiség, ha kell ceremónia mester, és a legfontosabb, hogy őt is érheti meglepetés, csak a profik ezt tudják kezelni.

Az esküvő levezetésén kívül, már az elején sok tanáccsal, felkészítő anyaggal látja el a fiatalokat, forgatókönyvet készít a párral, hogy eloszlassa az izgalmakat esküvőjük közeledtével.

Ahogy közeledik a nap és nincs egy tapasztalt vőfély, kezdenek feszűltek lenni a fiatalok, majd egyre több kérdés merűl fel,.. vajon minden meg van, mindent beszereztünk, mindenkit meghívtunk, a vendégek jólfogják magukat érezni , mennyibe fog ez kerülni?!

Egy tapasztalt vőféllyel ez nem lehet kérdés, ahogy közeleg a lagzi, úgy csökken ez az érzés!Hogy miért csinálom?

Szeretem a jókedvet, vidámságot, örömmel tölt el látni azt, hogy ez feloldja a környezetemben lévő embereket. Nállam igaz a mondás, hogy egy bolond százat csinál.

A lakodalom vőfély nélkül olyan mint egy jó autó kormány nélkül, a vidámság az egy alap beállítottságom, a versek egyrészt írom és átírom, valamint gyűjtöm, viszont egy jó vőfélynek rendelkezni kell jó kiállással, kiejtéssel, kommunikációval, határozottsággal, beszéd készséggel, előadó képességgel, megfelelő arcmimikával, retorikával és felkészültséggel.
Számomra hivatássá vált e titulus, mivel ez a legfőbb elfoglaltságom minden hétvégén.

Várom leendő házasok jelentkezését, egy ingyenes személyes megismerésre.

Ha nagyvőfélyed énleszek, vigadnak az emberek!


Vőfély és Ceremónia mester

Rendezvényeket, lakodalmakat, disznóvágásokat, kiállításokat, B.M.V.-én, , szórólapos promóciónak marketinges végzetséggel válalok.

Ahol egy fecske nem csinál nyarat, de egy bolond százat igen!